dinsdag 24 februari 2009

Ding dertien

Online kantoortoepassingen. Google docs is geweldig. Ten tijde van de krakercompetitie vond ik het handig de voortgang van m'n antwoorden overal te kunnen bijhouden, en eventueel te delen. Nu iedereen Gmail heeft wordt dit laatste des te handiger. Voor andere toepassingen kan het ook wel eens van pas komen. Het maken van een poster bijvoorbeeld. Of een persbericht, of andere tekst die gepubliceerd gaat worden, even door iemand anders laten lezen voordat het de wijde wereld in gaat. Ook nuttig bij documenten die over een langere periode door meerdere mensen ingezien en bewerkt moeten kunnen worden zoals een werkbeschrijving.

Er zijn al wat gedeelde documenten voorbij gekomen: Jessica's thriller, 'welk boek lees je op 't moment?' van Netty en Anja's spreekwoorden. Allemaal leuke spannende initiatieven.
Vandaag vond ik een kindertekening op een verfrommeld blaadje in de brievenbus, die in de tuin aan de weg staat. Vakantie bezigheid van de buurtkinderen. Gisteren was het een andere, geen brievenbus werd overgeslagen. Zodra ze dachten dat iemand hen zag liepen ze hard weg. Kan dit het begin zijn van documenten delen, of van spam? Ik hou het op het eerste, was best een mooie secure tekening gemaakt met viltstift. Aah.

1 opmerking:

  1. haha wel erg grappig idee. Van digitaal documenten delen naar fysiek tekeningen delen.. precies the other way around!

    BeantwoordenVerwijderen