maandag 16 maart 2009

YouTube

Je kan het zo gek niet bedenken of het staat op YouTube. Door evenementen te filmen en te publiceren kan de bibliotheek zich ook op deze manier profileren. Een andere leuke toepassing staat op de bibliotheek2.0 ning, het linken van dvd-titels in de catalogus (AquaBrowser) aan trailers op youtube. Wat er verder nog allemaal kan? http://www.accrediteddldegrees.com/2008/100-awesome-youtube-vids-for-librarians/
Zo ver zijn we nog niet.

Ben bezig geweest met een filmpje op te nemen van de aquabrowser. Eerst via het programma Hypercam2 opnames gemaakt terwijl ik zocht in de aquabrowser. Commentaar ingesproken en ge-upload naar 23dingen YouTube. Maar een bestandsfout maakte dit onmogelijk. Dan maar een ander programma geprobeerd. Met screentoaster hetzelfde gedaan, maar zonder geluid of ondertitels, want dat is nog experimental. Is weer niet te uploaden naar YouTube. Dat schiet niet op, grr.
Dan ga ik m'n experiment voorlopig maar hier embedden. Het was wel leuk om hier even mee bezig te zijn. Ik heb gemerkt dat je veel tijd steekt in iets wat helemaal goed is te produceren. De pc werd supertraag van het opnameprogramma. Een opname van 2 minuten leek me lang genoeg om de basis van de aquabrowser te laten zien. Het is wat langer geworden.

4 opmerkingen:

  1. Hey Stefanie,
    is het toch nog gelukt, erg leuk gedaan! Jammer dat het commentaar erbij niet gelukt is en dat je het niet op youtube kon zetten.
    groetjes Conny

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hallo Stefanie,
    Knap hoor.
    Groetjes Pleunie

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hoi,

    Leuk gedaan!! Screencast.com gebruik ik zelf ook wel eens om filmpjes te maken. Misschien dat dit lukt met youtube?

    groetjes,
    Alinda

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Hoi Alinda,
    bedankt voor je reactie en je tip. Ga het zeker nog een keer proberen!
    Groetjes, Stefanie.

    BeantwoordenVerwijderen